Brouwerij de Prael gaat het land in!

Persbericht

Brouwerij de Prael gaat het land in! En opent haar deuren in Den Haag.

Met gepaste trots maakt De Prael bekend dat, in navolging op het succes in Amsterdam, nu ook de deuren worden geopend aan het Esperantoplein in de hofstad Den Haag. Dit betekent meer mensen aan het werk en meer bier! Lees hier waarom.

 

Sociaal

De Prael is een sociale onderneming die staat voor meer dan alleen bier. De brouwerij is in 2001 opgericht door Arno en Fer omdat de huidige arbeidsmarkt niet inclusief is. Hij is niet instaat om mensen toe te laten treden die om allerlei redenen niet zomaar kunnen starten. Vanwege psychische problematiek of andere redenen. De Prael vindt dat iedereen wél mee moet kunnen doen, die dat wil. Heerlijk troebelbier is het middel om zoveel mogelijk sociaal-maatschappelijke impact te maken.

 

Het land in

De Prael is niet zomaar een brouwerij. Met Proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken en gasten kunnen genieten wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. Den Haag is de derde locatie waar 120 mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze visie. Later dit jaar staat ook Groningen in de planning om te openen. In het oude magazijn van de gasfabriek aan het Esperantoplein 20 komen mens en bier samen.

‘Met De Prael Den Haag willen wij een levendige en sociale plek creëren in het Energiekwartier’

Medeoprichter Arno Kooy

 

En meer

U bent van harte uitgenodigd om bij de opening op 13 april tussen 17.00 en 19.00 uur aanwezig te zijn. Om 17.30 uur heeft wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) het genoegen een toost uit te brengen op deze bijzondere aanwinst voor Den Haag. Ook medeoprichter Arno Kooy vertelt wat de waarde van De Prael is voor Den Haag en haar inwoners.

Voor meer informatie neem contact op met Thomas Gesink. Per e-mail bereikbaar via thomas@deprael.nl of telefonisch: 06-19744742.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GB
nl_NL