Nog een Pork Roast bij De Prael Houthavens!

Nog een Pork Roast bij De Prael Houthavens!

Herhaald wegens groot succes: de Prael Houthavens organiseert op 20 oktober nogmaals een Pork Roast voor buurtgenoten in Amsterdam-West. Op het terras wordt weer een circulair varken van De Herkomst gerookt en gegrild onder leiding van de Pitmasters van Food Dept. Bestel je tickets hier.

Op 25 augustus organiseerden we de eerste editie van de Pork Roast, waarbij 60 buurtbewoners genoten van een vijfgangendiner met een biertje erbij. De Roast werd georganiseerd om de samenwerking te vieren tussen De Prael en De Herkomst, maar ook om aandacht te creëren voor de werkingen van een circulaire economie in de vleesindustrie.

Het houden van vee is een van de grootste spelers in de uitstoot van broeikasgassen. Een belangrijke reden hiervoor is dat voor de productie van veevoer veel regenwoud wordt gekapt (in de Amazone). Als tegenbeweging startten de boeren van De Herkomst met het houden van een kleine groep varkens in De Tuinen van West. Deze varkens worden, net zoals vroeger, 100% gevoerd met restproducten uit de buurt. Bostel is hun basisvoer – bostel dat afkomstig is van Brouwerij De Prael.

De boeren zetten zich in, maar ook buurtbewoners doen als hulpboer mee met het houden van de varkens. Samen zorgen ze voor de varkens en delen zij kennis met jong en oud. Zo zetten De Herkomst & De Prael zich in om lokale kringlopen te sluiten en restproducten opnieuw in te zetten. En zo zijn we onderdeel van de lokale circulaire economie.

Tickets voor de Pork Roast kosten 27,25 p.p. Hiervan kun je mee-eten van het circulaire varken en krijg je 1 vers getapt Prael-biertje van het huis! Bestel je tickets met het onderstaande formulier of via deze link.

www.facebook.com/depraelhouthavens
www.deherkomst.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GB
nl_NL